Silah

a Silah Diyarı 27/02/2018 0 b

SİLAH KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

 

1.Tabancasını olan kişiler, Silahını emniyetli olarak nasıl kullanılacağı öğrenilmelidir. Silahını Emniyetli olarak nasıl kullanılacağını öğrenmeden hiç kimse silah kullanmamalıdır.

 

2. Silah sahibi olan kişiler  silah kullanımında ve muhafazasında asla aşırı güven duymamalı ve buna göre haraket etmemelidirler.

 

8. Silah sahibi, Silaha her zaman doluymuş gibi davranılmalıdır. Silah ele alındığında her zaman çok büyük özen gösterilmelidir.Silah canlı hedefe gerek olamadan tutulmamalıdır.

 

4. Silahın Namlu ağzı her zaman emniyetli bir yöne tutulmalıdır. Bu özellikle silah doldurulurken, boşaltılırken ve sökülürken önemlidir.

 

5. Silah hiç bir zaman canlı bir hedefe yöneltilmemeli ve tetik düşürme gibi tehlikeli alışkanlıklar edinilmemelidir.Bu aynı zamanda tabanca yada zarar verir.

 

6. Silah kesinlikle şarjörü üzerinde ve dolu olarak saklanılmamalıdır. Fişek ve silah ayrı ayrı yerlerde bulundurulmalıdır.

 

7. Mutlak zaruret olmadıkça silahın fişek yatağında fişek bırakılmamalıdır.

 

8. Silah ve mühimmatı çocukların rahatlıkla ulaşamayacağı kilitli yerlerde muhafaza edilmelidir. Namluda mermi bırakmayınız.

 

9. Sökme, takma ve temizleme gibi işlemler etrafta kimsenin bulunmadığı boş alanlarda veya bir odada yapılmalıdır. Silah namlusu duvar köşelerine tutulmalıdır.

 

10. Hiçbir zaman alkollü, uykusuz ve sinirli iken silah ele alınmamalı veya ulaşılabilecek yakınlıkta bulundurulmamalıdır.

 

11. Silahınızı  her ne amaçla olursa olsun dolu olarak bir başkasına vermeyiniz. Silah Şarjör çıkarılır, fişek yatağının boş olduğu tespit edildikten sonra verilebilir.

 

12. Silah ele alındığında veya kılıfına koyulurken mutlaka işaret parmağı tetik korkuluğu üzerinde tutulmalı kesinlikle tetiğe dokunulmamalıdır.

 

13. Uunutmayın Silahı hiç bir zaman şeytan doldurmaz. Bunun için başkalarınca silahın kurcalanmamasına özen gösterilmelidir.

 

14. Silahınıza uygun aksesuarlar kullanılmalı, kılıf ve kabze gibi aksesuarların silah ile uyumlu olduğundan ve emniyetine engel teşkil etmediğinden emin olunmalıdır.

 

15. Silahın emniyet sistemine veya teknik özelliklerine güvenilerek şakalaşma ve benzeri davranışlarda bulunulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki silah şaka aracı değildir.

 

16. Silahın yere düşürülmemesine dikkat edilmesi, hem silahın korunması, hem de bir kazaya sebebiyet verilmemesi açısından önemlidir.

 

17. Özellikle düğün, eğlence yerleri gibi toplu halde bulunulan yerlerde silah konuşmanın odak noktası haline getirilmemelidir.

 

18. Küçük çocukların ve gençlerin bulunduğu ortamlarda silahı özendirici konuşmalardan, hal ve hareketlerden kaçınılmalı, onlara silahın tehlikeleri anlatılmalıdır.

Etiketler:Silah